Är det lönsamt med samarbete?

Att kunna samarbeta är en av förutsättningarna för att bli en social och ansvarstagande människa. (Lgr 11: Skolan ska i samarbete med hemmen främja elevers allsidiga personliga utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande individer och medborgare. Skolan ska präglas av omsorg om individen, omtanke och generositet.)

Den här bilden har hjälpt mig mycket när det gäller att skapa förståelse för varför samarbete gagnar flera än dig själv. När jag möter mina nybörjare brukar vi samtala om vad vi ser på bilden och DET kan bli mycket givande diskussioner och tankar kring själva händelseförloppet. Massor av självupplevda situationer kommer fram.

Men det bästa av allt; Vi brukar sedan arbeta i par med att dramatisera ”berättelsen”.
Dramat spelas upp och ytterligare tankar och kommentarer föds. Och, du, när du har gjort något som känns både i kroppen och i knoppen, ja, då minns du!

Som en påminnelse för oss alla finns bilden uppsatt på väggen. Då är det bara att nicka lite mot bilden när en liknande situation uppstår. Hittills har det fungerat!

IMG_4429Ja, så kommer vi till det här med upphovsrätten. Jag vet bara att bilden finns i ett läromedel som heter ”Här hos oss 2” utgiven av Bonniers. Om du läser här och vet hur man ska göra så, snälla, hjälp mig!

Annonser
Det här inlägget postades i Klokt sagt, Tankar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.